Gizlilik politikası

Gizlilik Politikası

okursam.com olarak kişisel verilerinizin korunmasına önem verdiğimizi bu alanda yasal düzenlemelere uygun önlem ve adımları attığımızı bilmenizi isteriz. okursam.com ‘u kullanırken kafanızda herhangi bir soru işareti bulunmasın. Sitemize kayıt olduğunuzda sizden e-mail adresi ve kullanıcı adı dışında herhangi bir bilgi talep etmemekteyiz. Bunun dışında sosyal medya profil bilgilerinin girilmesi tamamen size bağlıdır.

Genel Kapsam

Bu gizlilik politikası belirlenirken Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yer alan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu esas alınmıştır. Bu kanun değişirse veyahut güncellemeye tabii olursa bu gizlilik politikası kanun ile beraber güncellenecektir.

 Yasal Dayanak ve İlkeler

Kişisel verilerin korunması, 6698 sayılı Kanun başta olmak üzere, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuatta düzenlenmiştir. Ayrıca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda da kişisel verilerin korunması için bir takım cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Bu kapsamda Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanunun incelendiğinde “kişisel veri” tanımının kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişilere ilişkin her türlü bilgiyi ifade ettiği görülmektedir. Yani anonim bilgiler, anonim hale getirilen bilgiler ve belirli bir kişi ile ilişkilendirilemeyen diğer veriler işbu Gizlilik Politikası kapsamında kişisel veri olarak kabul edilmez.

Veri işleme ise kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi kişisel veriler üzerinde gerçekleştirilebilecek her türlü işlemi ifade etmektedir.

okursam.com olarak topladığımız bilgiler

okursam.com’a kayıt olduğunuz zaman adınız, soyadınız, biyografiniz, yaşadığınız yer (bu bilgiler isteğe bağlıdır) gibi bilgileri kaydedip profil oluşturmuş olursunuz. Bunun yanı sıra okuduğunuz kitapları, beğendiğiniz kitap ve yorumları işaretleyerek de bilgi vermiş olursunuz.

Bir kitap sayfasını incelediğiniz zaman bunu nasıl yaptığınıza dair bilgileri kaydederiz. Bu bilgiler otomatik olarak elde edilmekte olup görüntülediğiniz sayfalar, ziyaret süreleriniz gibi log bilgileri, çerezler vasıtasıyla elde edilen bilgiler, konumunuz, tarayıcınızın tipi ve dili, gibi verileri içermektedir.

Diğer birçok internet sitesinde olduğu gibi içerik ve reklamları kişiselleştirmek, trafiği analiz edebilmek ve internet sitemizi nasıl kullandığınızı anlayabilmek için çerezler kullanabiliriz. Çerez politikamızı gözden geçirebilirsiniz. Çere politikamız gizlilik politikamızın bir parçasıdır.

Bu bilgileri nasıl kullanıyoruz?

  1. Kişisel verilerinizi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında kanun, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu başta olmak üzere ilgili diğer mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla bu gizlilik politikası ve Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olacak şekilde işliyoruz.
  2. Verilerinizi, Türkiye’de ve yurtdışında bulunan sistemlerimizde saklayabiliriz.
  3. Kişisel verilerinizi yasal yükümlülüklerimiz dışında herhangi bir sebepten dolayı 3. kişilerle hiçbir şekilde paylaşmayız. 

Gizlilik politikamızı, size herhangi bir bildirimde bulunmaksızın güncelleyebiliriz. Bu nedenle; gizlilik politikamızı belirli aralıklarla yeniden gözden geçirmenizi öneriyoruz.

Toplanan Kişisel Bilgiler Nasıl Korunuyor?

Okursam.com kullanıcılarından topladığı kişisel bilgileri korumak için uygulanabilecek tüm tedbirleri uygulamaktadır. Bu amaç ile kullanıcıların kişisel verilerin korumak adına bir takım güvenlik tedbirleri alınmaktadır. Bu tedbirler;

  • Kişisel bilgiler güçlü bir şifreleme algoritması olan Secure Socket Layer (SSL) teknolojisini kullanmaktadır.  (https:// teknolojisi)
  • HTTP Strict Transport Security (HSTS) teknojisi kullanarak kullanıcı ile Kişisel sayfasının yayın yaptığı sunucu arasında güvenli bir iletişim katmanı oluşturarak verilerin aktarılması, işlenmesi ve okunması sağlanmaktadır.
  • TLS 1.3 (Transport Layer Security) teknolojisi kullanarak aynı SSL teknolojisi gibi bir güçlü şifreleme algoritması ile kullanıcıların kişisel verileri korunmaktadır. Bu teknoloji sunucu taraflı, verilerin asıl tutulduğu, saklandığı yerde kullanılmaktadır.

Alınan tüm bu güvenlik tedbirlerine rağmen okursam.com sayfasının barındığı web sunucusuna ve/veya sisteme yapılan bir siber saldırı sonucunda toplanan kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda okursam.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.